Irma og Mødrehjælpens nye plakat til fordel for sårbare børnefamilier og gravide

I samarbejde med Mødrehjælpen har Irma fået tre danske kunstnere til at skabe kunstplakater i løbet af 2021, og nu er den første af de tre plakater blevet offentliggjort. Den er lavet af kunstneren Martin Jørgensen og har titlen I am all around you.

Kunstværket er lavet ud fra sætningen: Alle kan blive ramt af livet. Martin Jørgensen fortæller selv, “Det handler om selve tanken om, at barnet er omdrejningspunktet, og at moren er der for barnet. Og så er det et billede af tiden, hvor man har små børn, som jo er en stor livsændring. Jeg ville gerne lave en lille kærlighedshistorie” (citat fra Mødrehjælpen).

Plakaterne sælges gennem Mødrehjælpens webshop, og overskuddet fra salget af plakaterne går til Mødrehjælpens arbejde for sårbare børnefamilier og gravide, der er ramt af livet. Du kan købe plakaten her.

Kunst siden 1970’erne

Det er ikke første gang at Irma samarbejder med kunstnere. Siden 1970’erne har Irma bl.a. lavet plasticposer og dåser med kunstværker af danske kunstnere. Idéen med kunsten på plasticposerne i 70’erne var oprindeligt at øge posernes gemmeværdi for at inspirere kunderne til at genbruge poserne, så de blev så miljøvenlige som muligt. Plasticposerne kostede i modsætning til papirposerne penge, og derfor blev kunsten også brugt til at give mere værdi for pengene.

Irma støtter i øvrigt også Mødrehjælpen gennem deres pantsystem, hvor man kan donere sin pant direkte til organisationen. Sidste år lavede kunstnerne HuskMitNavn, Line Jensen og ‘Mormor’ plakater for Irma og Mødrehjælpen som en del af velgørenhedsprojektet, hvor Irma dækker alle omkostninger.

 

Foto: Mødrehjælpen

 

Foto: Mødrehjælpen / Irma

 

Links:
Martin Jørgensen — Instagram | Hjemmeside